A Snapdragon 8+ Gen 1 már hivatalos, és 2022-ben jelenik meg a készülékekben.

A Qualcomm hivatalosan bejelentette a Snapdragon 8+ Gen 1-t, a prémium kategóriás mobilplatform következő fejlesztését.

A Snapdragon 8+ Gen 1 valamivel a 2022 decemberében bejelentett Snapdragon 8 Gen 1 fölött helyezkedik el, és immár nem a Samsung, hanem a TSMC gyártását használja.

A hardver új verziója, amely 2022 harmadik negyedévétől fogja ellátni a készülékeket, a CPU-t 3,2 GHz-re emelte, ami 10 százalékkal gyorsabb órajelet jelent, míg a GPU szintén 10 százalékos órajel-növekedést kap.

A SoC (system on chip) teljes egészében 15 százalékos energiamegtakarítást jelent, az AI teljesítménye pedig 20 százalékkal nő.

Az energiamegtakarítás egy tipikus készülék esetében körülbelül egy óra játékidőnek vagy 80 perc videostreamingnek felel meg.

Ez tehát egy fokozatos frissítés a meglévő hardveren, amelyet már 2022-ben láthattunk, miközben továbbra is biztosítja az összes alapvető Qualcomm-élményt – mint például a Snapdragon Sound, az X65 modem 10 Gbps-os 5G-s sebessége és az integrált biztonság.

A platform mostantól támogatja az akár 8K HDR videófelvételt, lényegében megadva a készülékgyártóknak a szabadságot, hogy … Tovább...

Close