iPhone 12 specifikáció és bemutatás

Az Apple 2020. október 13-án mutatta be legújabb iPhone készülékeit, az iPhone 12-t és az iPhone 12 mini-t, amelyek hatékony funkciókat kínálnak megfizethető áron. A drágább iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max mellett értékesített iPhone 12 és 12 mini ideális mindazok számára, akiknek nincs szüksége Pro kamera funkciókra.

Anyagminőség és iPhone 12 telefontok

Az Apple idén átalakította az iPhone 12 felsorolásának kialakítását, és olyan lapos éleket vezetett be , amelyek eltérnek a korábbi modellek lekerekített éleitől. Az iPhone elejét egy új Ceramic Shield fedél védi, amely helyettesíti a szokásos borítóüveget. Az Apple szerint a kerámia pajzs nano-kerámia kristályokkal van átitatva, és négyszer jobb elejtés biztonságot nyújt.

Azonban ha inkább a valós teszteredményeknek hinnénk, akkor mindenféleképpen használjunk telefontokot és üvegfóliát is készülékünkre. Egy megbízható telefontok nem csak védelmet nyújt a készüléknek, de a pénztárcánkat is hatékonyan védi a nem várt kiadásoktól.

Szerencsére az Apple kínálatában is találhatunk eredeti iPhone 12 tokokat, csak sajnos az áruk elég borsos. Ha valaki költséghatékonyabb megoldást keres a telefonja törésvédelmére, akkor bátran válasszon egy megbízható webáruház készletéből. Tesztjeink alapján a legjobb ütésálló tokokat a Phonebox készíti ki az új Apple szériára is. Tökéletes minőségű valódi ütésállósággal rendelkező eredeti iPhone 12 tokok is vásárolhatók a hazai egyik legjobb kiegészítőket áruló áruházából. Továbbá legújabb szolgáltatásukkal már egy munkanap alatt kiszállítják a rendelt tokot, mivel ők dolgoznak az egyik legnagyobb hazai árukészlettel.

Törésállóság szempontjából fontos tudni, hogy az iPhone 12 hátlapja továbbra is üvegből készül, a készülék két fele egy repülőgép-minőségi alumínium házhoz illeszkedik , amely öt színben kapható: kék, zöld, fekete, fehér és (PRODUCT) RED. Az iPhone 12 Pro modellekhez hasonlóan az iPhone 12 modellek IP68-as víz- és porállóságot kínálnak, és 6 méteres vízben akár 30 percig is képesek elmerülni.

Érdemes tudni, hogy az új iPhone 12 készülékeket az Apple egyfajta széria kódolással látta el, ami azt jelenti, hogy az utólagosan beszerelt kijelzők nem fognak együttműködni a készülékkel. Csak ha a javítást hivatalos Apple szerviz végezte.

Külső méretek és felépítés

A 6,1 hüvelykes iPhone 12 az iPhone 11 utódja, míg az 5,4 hüvelykes iPhone 12 teljesen új méretű és a legkisebb iPhone-t jelöli, amelyet az Apple bemutatott a 2016-os iPhone SE óta. A képernyő és az akkumulátor méretén kívül a két telefon technikailag azonos. Kis méretével az iPhone 12 mini ideális azok számára, akik inkább egy kézzel használható iPhone-t választanak.

iPhone 12 kijelző, XDR OLED

Az idén minden iPhone-modell első ízben Super Retina XDR OLED kijelzővel rendelkezik, éltől szélig kialakítva, kivéve a Face ID bevágást és a szélén lévő kis kereteket. A megjelenítés minőségében nincs különbség a standard iPhone 12 és a Pro modellek között.
A 5.4-es iPhone 12 mini van egy felbontása 2430 x 1080 a 476 pixel per inch, és a 6.1-es iPhone 12 van egy felbontása 2532 x 1170 460 pixel per inch. A kijelzők HDR-támogatást kínálnak 1200 nites csúcsfényesség mellett , a Széles szín az élénk, valósághű színekhez, a Haptic Touch a visszajelzéshez és a True Tone, hogy a kijelző színhőmérsékletét a környezeti megvilágításhoz igazítsák a természetesebb élmény érdekében.

5G sebesség minden iPhone-ban.

Az idei felállás összes iPhone 12 modellje támogatja az 5G csatlakozást a gyorsabb letöltéshez és feltöltéshez, jobb minőségű videó streaminghez , jobb játékhoz és magasabb felbontású 1080p FaceTime hívásokhoz . Az 5G lefedettség világszerte elérhető, de csak az Egyesült Államokban értékesített iPhone 12 eszközök támogatják az mmWave 5G-t , amely a leggyorsabb elérhető 5G technológia.

A más országokban értékesített iPhone 12 modellek a lassabb, de szélesebb körben elérhető Sub-6GHz 5G csatlakozásra korlátozódnak. Az Egyesült Államokban az 5G sebesség akár 4Gbps is lehet , még a nagyon lakott területeken is.
A Gigabit LTE támogatott, ha az 5G nem érhető el, és az 5G használatakor az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében a Smart Data Mode LTE-kapcsolatra áll vissza, ha az 5G sebességre nincs szükség.

Az iPhone 12 és 12 mini támogatja a WiFi 6-ot és a Bluetooth 5.0-t , valamint tartalmazzák az U1 Ultra Wideband chipet a térismeret és interaktivitás érdekében más eszközökkel, amelyek tartalmazzák az U1 funkciót, mint például a HomePod mini.

iPhone 12 processzor

Az iPhone 12 modellek belsejében van egy új A14 chip , és ez az okostelefon-ipar első chipje, amely 5 nanométeres folyamatra épül a teljesítmény és a hatékonyság javítása érdekében. Az Apple szerint az A14-ben lévő 6 és 4 magos processzor 50 százalékkal gyorsabb, mint a leggyorsabban versengő okostelefon-chipek. Az A14 chip tartalmaz egy 16 magos Neural Engine-t , amely 80 százalékos teljesítménynövekedést kínál a gépi tanulási feladatokhoz.

Az iPhone 12 és 12 mini a legtöbb szempontból hasonlít a Pro modellekhez, de a kamera jelentős különbséget jelent . Míg a Pro modellek tartalmazzák a háromlencsés fényképezőgép beállítását LiDAR szkennerrel, valamint más harangokkal és sípokkal, az iPhone 12 és 12 mini egyszerűbb és kevésbé fejlett kettős lencsés kamerával rendelkezik.

Close