Apple Event összefoglaló, Szeptember 15.

Szeptember 15-én az Apple megtartotta éves hardvereseményét, bemutatva a legújabb és legnagyobb Apple játékokat és szolgáltatásokat. Sajnos az új iPhone nem szerepelt a menüben – de a vállalat mégis számos olyan kütyüt mutatott be, amelyek visszatartottak minket, amíg az iPhone végül megjelent.

Nevezetesen a vállalat piacra dobott néhány új Apple Watch modellt, néhány iPad-et, és frissítette szolgáltatásainak kínálatát. Szoftverről is volt szó – az iOS 14 most szeptember 16-án jelenik meg.

Apple Watch Series 6

Talán a bemutató sztárja, legalábbis eddig, az Apple Watch Series 6. Az Apple Watch Series 6 hasonló dizájnt kínál, mint az előző generációs Apple Watch modellek, de néhány új színt is kaptak- köztük egy sötétkéket, amely talán illik a hamarosan megjelenő iPhone 12 pletykás színéhez és egy Product Red modellhez.

Akülsőnél fontosabb, hogy mit találunk a készülékek belsejében. Az Apple Watch Series 6 hozzáad egy érzékelőt a vér oxigéntelítettségének nyomon követéséhez – amely segíthet a Watchnak a légzéssel és a pulzusszámmal kapcsolatos információk nyomon követésében.

A készülék egy új processzort és megoldást tartalmaz – az úgynevezett S6 chipet. Az új chip állítólag 20% ​​-kal gyorsabb, mint az 5. sorozat, és az 5. sorozat már több mint elég gyors volt ahhoz, amire az Apple Watch szolgált. A processzor is elég gyors ahhoz, hogy kezelje a mindig bekapcsolt magasságmérőt, a magasság követésére és az új vér oxigénmonitorra.

A további funkciók közé tartozik a mindig bekapcsolt kijelző, amely 2,5-szer fényesebb, mint az 5-ös sorozat, valamint egy sor új órafelület. Ezenkívül az új eszköz támogatja a “Family Setup” folyamatot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsanak egy eszközt egy családtag számára anélkül, hogy a családtagnak szüksége lenne iPhone-ra. És számos új órás együttes létezik, köztük a “Solo Loop”, amely egy megszakítás nélkül bővíthető zenekar, amely egyszerűen a csuklójára csúszik.

Apple Watch 6 árak és megjelenés

Az Apple Watch Series 6 399 dollárnál kezdődik, és most előrendelhető, teljes rendelkezésre állással szeptember 18-án.
Apple Watch SE
Mint híresztelték, az Apple bejelentette a költségvetési árú Apple Watch SE-t is. Az új eszköz az Apple Watch Series 6 általános tervezésével megegyezik, olyan funkciókat támogat, mint a Family Setup és az Esésészlelés, és rendelkezik az amúgy is erőteljes, utolsó generációs S5 processzorral.

Az Apple Watch SE 6-hoz hasonlóan az Apple Watch SE szeptember 18-tól lesz kapható. Természetesen a készülékben talán a legjobb dolog az, hogy 279 dollárnál kezdődik – vagyis minden eddiginél megfizethetőbb a legújabb – generációs Apple Watch modell. Eszerint, ha még megfizethetőbb Apple Watch-ra vágyik, az Apple Watch Series 3 továbbra is 199 dollárért kapható.

Az új 2020-as iPad Air

Következik az iPad Air, amely az iPad Pro óta az első iPad, amely élről-szélre kijelzőt kap. A készülék 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel rendelkezik, szélén viszonylag kicsi az előlap. Az iPad Prótól eltérően azonban az eszköz továbbra is rendelkezik Touch ID-vel – amely most a bekapcsológomb belsejében található, nem pedig a már eltűnt Home gombban. Más szóval, egyáltalán nincs Face ID az eszközön.

A motorháztető alatt az Air sokkal erősebb, mint az előző generációs modell. A készülék az Apple A14 Bionic processzort kínálja, amely chip várhatóan megjelenik az iPhone 12-ben, és ez az első Apple chip, amely 5 nm-es processzort használ. Az Apple szerint a chip 40% -os CPU-teljesítménynövelést jelent az előző generációs iPad Airhez képest, a grafikus teljesítmény pedig 30% -kal nőtt. Az eszköz rendelkezik USB-C csatlakozóval is, amely segít abban, hogy több külső gyártótól származó kiegészítővel működjön együtt.

Az új iPad Air támogatja az Apple legkedveltebb kiegészítőit is. Használható vele az Apple Magic Keyboard, a második generációs Apple Pencillel együtt. Az iPad Air 599 dollárnál kezdődik, és októberben lesz elérhető többféle színben, beleértve az új zöld és az égkék színt is.

Close