Végre bemutatták az új iOS 14-et

Most letöltheti az iOS 14 frissítést kompatibilis iPhone készülékére, így hozzáférhet minden olyan új szolgáltatáshoz és trükkhöz, amelyet korábban nem használhatott az okostelefonján.

Az Apple általában új operációs rendszer frissítéseket hajt végre, amikor új iPhone-okat adnak ki, azonban az iPhone 12-t még nem láttuk. Ennek ellenére nincs szüksége a legújabb technológiára az iOS 14 használatához – még az ötéves iPhone is képes futtatni. Az alábbiakban olvassa el a teljes kompatibilitási listát.

Az új iOS 14 megjelent

Az új iOS 14 funkciók közé tartoznak a kezdőképernyőn lévő widgetek, amelyek szétbontják azt az álló stagnáló csempézett rácsos alkalmazások megjelenését, régóta várt kép a képben, így videókat nézhet a képernyő sarokban, miközben más feladatokat végez, valamint a digitális gombokat oldja fel autóját iPhone-jával.

Az alábbiakban megtalálhatjuk az iOS 14 részleteit, valamint a kompatibilitási listát, amely telefonok frissíthetők az új szoftverre (tipp: minden, beleértve az iPhone 6S-t és utána ).

Vágjunk a közepébe

Mi az iOS 14? Az Apple legújabb nagy iPhone-frissítése
Mikor van ki az iOS 14? Épp most
Mennyibe kerül az iOS 14? Abszolút semmi. Ez ingyenes.

iOS 14 megjelenési dátuma

Fejlesztői béta: június 22-én, a WWDC 2020 napján
Nyilvános béta: július 9
Végleges változat: szeptember 16
Az iOS 14 jelenleg letölthető az egész világon élő iPhone készülékekről. Nem minden iPhone kaphatja az iOS 14-et, de a kompatibilitási lista nem változott az iOS 13-hoz képest: ha letöltheti az előző frissítést, akkor ezt is megszerezheti.
Szeretné a legjobb híreket az iOS 14-ről? Ha iPhone-ján az iOS 13 fut , akkor a következő nagy szoftverfrissítésre frissíthet. Ha telefonja iPhone 6S (2015-től) vagy újabb, akkor megkapja a frissítést.

Ez azt jelenti, hogy az alább felsorolt ​​eszközök képesek lesznek letölteni az iOS 14-et – és igen, azt várjuk, hogy ez magában foglalja az iPhone 12 sorozatát, de megvárjuk, amíg az Apple először hivatalosan megerősíti:

iPhone 6S , iPhone 6S Plus és iPhone SE (első generáció)
iPhone 7 és iPhone 7 Plus
iPhone 8 , iPhone 8 Plus és iPhone X
iPhone XS , iPhone XS Max és iPhone XR
iPhone 11 , iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (második generáció)

Widgetek és új funkciók

Megfelelő kütyük debütálnak iPhone-ján az iOS 14-gyel. Ezek ma már többféle méretben kaphatók, és sokkal vonzóbbnak tűnnek, mint amit az iOS korábbi verzióiban láthattunk.
Az Apple még hivatkozott ezekre az “adatgazdagabbakra” is, és ennek akkor van értelme, amikor fent látja őket. A cég szerint tanult abból, ahogy a widgetek működnek az Apple Watch-on, és ezt a funkciót át akarta adni az iPhone-ra.

Különböző méreteket választhat – bár ezeket még meg kell erősíteni -, és a widgetek már használhatók a kezdőképernyőkön, valamint a telefon Mai nézetében.

Van egy speciális Widget Galéria, ahol ezeket megtalálhatja a telefonján. Hogy pontosan mely alkalmazások kapnak widgeteket, nem világos, de láttunk olyan marketing anyagokat az Apple-től, amelyek tartalmazzák az óráit, az Apple News, az Weather, a Naptár és még sok minden mást.

A widgeteket is rakhatja egymásra, így azok nem fognak annyi helyet elfoglalni a képernyőn. A 9to5Mac szerint ezek intelligensen halmozódnak olyan tényezők szerint, mint a napszak és még sok más.

forrás: https://www.apple.com/ios/ios-14/features

Close