Új iPhone 12 Mini tulajdonságok, amiket hiányolni fogunk

Az iPhone 12 mini-t sok év alatt a legkisebb iPhone-nak állítják be , a képernyőméret mindössze 5,4 hüvelyk, a testméret pedig kisebb, mint bármi, amit az eredeti iPhone SE óta láttunk . Míg a kisebb formátumú készülékek rajongói évek óta vágynak egy modern kis ‌iPhone-ra, öt figyelemre méltó szolgáltatásról van szó, amelyekről lemondasz, ha megkapod az iPhone 12‌ mini-t, ha elhiszed a közelgő felállásról szóló jelenlegi pletykákat.

Fejlettebb Kijelző technológia

Az ‌iPhone 12‌ mini név, már megerősítettnek látszik. várhatóan rugalmas OLED kijelzővel rendelkezik, Y-OCTA integrált érintéssel , gazdagabb színeket és igazabb feketéket kínál, mint az LCD.

Az ‌iPhone 12‌ mini kijelzőjének azonban várhatóan lesz némi hátránya. A ‌iPhone 12‌ Pro és az ‌iPhone 12‌ Pro Max állítólag 10 bites színnel rendelkezik az élénkebb, valósághű színekért, és gazdagabb színárnyalatokkal, valamint XDR besorolással.

Ezen túlmenően, noha a 120Hz-es ProMotion kijelzővel rendelkező someiPhone 12‌ modellek némelyike nagyon vegyes. iPhone 12‌ mini nem 120Hz-es kijelzővel kapcsolatos pletykái következetesek voltak. Ha a funkció megjelenik az ‌iPhone 12‌ felsorolásban, akkor valószínűleg csak a Pro modellekre vagy akár a Pro Max modellekre is fenntartják.

LiDAR szkenner

A híresztelések szerint az ‌iPhone 12‌ Pro modellek rendelkeznek LiDAR szkennerrel, amelynek hasonlói az év elején bemutatkoztak az iPad Pro-n .

Az iPad Pro LiDAR szkennere visszavert fény segítségével méri az érzékelőtől a legfeljebb öt méterre lévő környező tárgyakhoz való távolságot. Lényegében képes fotoszinten feltérképezni a körülötted lévő környezetet nanoszekundumos sebességgel. Az ‌iPhone 12‌ Pro pletykás LiDAR szkennere valószínűleg hasonlóan fog működni, ha nem is azonos. Kisebb és olcsóbb, nem Pro modellként várhatóan az ‌iPhone 12 is mini nem rendelkezik LiDAR szkennerrel.

Teleobjektív és főkamera

Az iPhone 11-hez hasonlóan az ‌iPhone 12‌ mini hátsó részén várhatóan két kamera lencséje lesz; nagylátószögű és ultraszéles látószögű objektív. Az ‌iPhone 12‌ mini azonban hiányzik a teleobjektívből , amely a felső kategóriás Pro modellek harmadik objektívjét alkotja.

A csúcskategóriás 6,7 hüvelykes ‌iPhone 12‌ Pro Max a hírek szerint szenzorváltásos képstabilizációs technológiát kap , amely potenciálisan a képstabilizálódást hozhatja az ultraszéles látószögű lencsén. Az érzékelőeltolásos technológia lehetővé teszi az optikai képstabilizálás alkalmazását a kamera érzékelőjén, nem pedig az egyes objektíveken. Ez a funkció várhatóan nem csorog le az ‌iPhone 12‌ mini készülékre.

Az ‌iPhone 12‌ mini még mindig élvezheti az Apple új „csúcskategóriás” objektív-tömbjeit és továbbfejlesztett Smart HDR-jét a jobb gyenge megvilágítás érdekében.

Gyengébb akkumulátor-kapacitás

Mivel a legkisebb eszköz az ‌iPhone 12‌ felsorolásban, az ‌iPhone 12 also mini-nek várhatóan a legkisebb akkumulátora is lesz. A tanúsítványok szerint az ‌iPhone 12‌ mini akkumulátor kapacitása 2227 mAh. Az Apple jelenlegi legkisebb zászlóshajója, az ‌iPhone‌, az 5,8 hüvelykes iPhone 11 Pro akkumulátorkapacitása 3046mAh, így az ‌iPhone 12‌ mini 819mAh kapacitása kisebb.

Bár az A14 Bionic processzor és az OLED kijelző valószínűleg javítja az energiahatékonyságot, az ‌iPhone 12‌ mini akkumulátor méretének alapvető korlátai valószínűleg az akkumulátor élettartamának csökkenését eredményezik.

forrás: Slashgear

Close